Foto: Annette Meyer @Pixabay

Foto: Annette Meyer @Pixabay

Kombuča - fermentiran napitek iz čaja I Kombucha - fermentiertes Teegetränk

V prehrani, tako kot drugje, lahko spremljamo različne trende. Eden izmed njih je v zadnjih letih tudi kombuča – fermentiran napitek iz čaja. Čeprav je kombuča trgovske police začela polniti pred kratkim, gre za napitek z več kot 2.000 letno tradicijo. Od izvora na Kitajskem se je preko trgovskih poti razširila po celem svetu. O tem za kak napitek gre, kakšni vplivi na zdravje se mu pripisujejo in kako ga lahko pripravimo sami, v današnjem prispevku, ki ga je pripravila Nika Škof. Govorila je s Suzano Simenčič iz Alchemia Pannonica.

Auch in der Ernährung lassen sich verschiedene Trends beobachten. Einer davon ist in den letzten Jahren Kombucha - ein fermentiertes Teegetränk. Obwohl Kombucha erst seit kurzem in den Regalen zu finden ist, handelt es sich um ein Getränk mit einer mehr als 2.000 Jahre alten Tradition. Von seinen Ursprüngen in China hat es sich über die Handelswege auf der ganzen Welt verbreitet. Im heutigen Beitrag von Nika Škof erfahren Sie, was das Getränk ist, welche gesundheitlichen Vorteile ihm zugeschrieben werden und wie Sie es selbst herstellen können. Nika sprach mit Suzana Simenčič von Alchemia Pannonica.