radio AGORA 105,5

» Livestream
DE | SLO
Sendungen nachhören

Okusi Evrope I Der Geschmack Europas


Na sliki: Bertram Knappitsch, Heribert Senegacnik, Robert Lachowitz, Lojze Wieser, Martin Traxl, po snemanju Jugovzhodne Štajerske.

_________________________________________________________

Kaj in kako jedo v Evropi? Serija Der Geschmack Europas ponuja raznovrstne odgovore na zastavljeno vprašanje, ob tem pa ponuja vpogled v kulinarično kulturno celino. V njej avtor, Lojze Wieser, znan tudi kot izdajatelj knjižne serije „Europa erlesen“ raziskuje različne evropske destinacije in njihove kuhinje in to iz zgodovinske, scensko, geografske in kulturne perspektive. V gostišču Monschein v Stradnu na avstrijskem štajerskem so minuli ponedeljek predvajali oddajo iz „matinejskega“, gastronomsko-kulturnega niza: „Der Geschmack Europas“ (Okus Evrope) – Južna Štajerska. Naša štajerska dopisnica Jasmina Godec je pred mikrofon povabila različne sogovornike, med drugim tudi založnika in avtorja projekta Lojzeta Wieserja. Vabljeni k poslušanju!


Sendetermin I Čas oddajanja: 19.03.2017 von/od 13 bis/do 15 Uhr/ure auf radio AGORA 105,5 und als Livestream I na radiu AGORA 105,5 in v živo preko spleta

Was und wie isst man in Europa? Die Reihe „Der Geschmack Europas“ bietet vielfältige Antworten auf die gestellte Frage und dabei auch einen Einblick in den kulinarischen Kultur-Kontinent. Der Autor Lojze Wieser, bekannt auch als der Herausgeber der Buchreihe „Europa erlesen“, erforscht verschiedene europäische Destinationen und ihre Küchen aus historischer, szenischer, geografischer und kultureller Perspektive. Im Gasthaus Monschein im südoststeirischen Straden hat man am vergangenen Montag die Matineesendung der gastronomisch-kulturellen Reihe: „Der Geschmack Europas“ – Südsteiermark vorgeführt. Unsere steirische Korrespondentin Jasmina Godec hat verschiedene Gesprächspartner, unter anderem auch den Verleger und Autor des Projekts Lojze Wieser vor das Mikrofon gebeten. Wir laden Sie herzlich zum Zuhören ein.

Veröffentlicht am Freitag, 17. März 2017 um 16:03